Ja, Natúúrlijk!
Mediakunst / Foto en Film / Beeldende kunst

Ja, Natúúrlijk!

Kunstenaars kunnen niet zonder de natuur. Net als iedereen hebben zij lucht nodig om te ademen en water om te drinken. Maar kunstenaars halen nog iets heel belangrijks uit de natuur: inspiratie.

In het project Ja, Natúúrlijk bezoek je een mediakunst-tentoonstelling waarbij de makers van de kunstwerken zich hebben laten inspireren door de natuur. Vervolgens hebben de kunstenaars allerlei (moderne) technieken gebruikt om die inspiratie te vertalen naar een kunstwerk. Aan jullie de taak om de juiste bron van inspiratie te koppelen aan het juiste kunstwerk.

Om te zien hoe een kunstenaar inspiratie omtovert tot een kunstwerk, kun je voorafgaand aan het bezoek de filmportretten van kunstfotografen Sjoerd Knibbeler en Berndnaut Smilde bekijken.

Als je alvast wil oefenen met de opdracht bij de mediakunst-expositie 'Ja, Natúúrlijk!', kun je proberen het natuurverschijnsel te raden waarop de kunstwerken in de onderstaande galerij zijn geïnspireerd.

Of bekijk de video's van kunstenaar Choe U-Ram uit Seoul. Aan welke natuurverschijnselen doen deze kinetische kunstwerken je denken?

Veel plezier bij het bezoek aan de mediakunst-tentoonstelling 'Ja, Natúúrlijk!'